BolygóZOO KIDS

Újra elérhető

A BolygóZOO KIDS egy egyedülálló összetett fejlesztő kártyajáték. A pakliban minden kártyának két oldala van. A doboz 60 db kártyalapot tartalmaz.

A játék fehér oldala a memóriát, szenzomotoros- (mozgás és érzékelés), logikai- és koncentrációs képességeket fejleszt. Továbbá a jobb és bal irányokat, valamint az állatok neveit gyakorolhatja vele a gyermek. A játék elején két paklira osztják a játékosok a paklit. A kulcslap segítségével a hiányzó állat nevét kell megmondani. Helyes válasz esetén a dobópakliba helyezzük a lapunkat. Az nyer, akinek hamarabb elfogynak alapjai.

A színes oldalon a gyermek a színekkel valamint, különböző állatokkal ismerkedhet meg. Továbbá a kártyán többféle pozícióban elhelyezett állatokkal a négy irány, illetve a számolás gyakorlását is segíti.

A karácsonyi csomagolás minták, ide kattintva érhetőek el.

Variáció kiválasztása:

3 000 Ft-tól

Ajánlott játékmenetek:

Melyik irány? A pakli színes oldala. A különböző irányba néző állatok segítségével a jobb, ball, illetve a fel, le irányokat is gyakorolhatjuk.

Kisebb vagy nagyobb? A különböző méretű állatok segítségével gyakorolhatjuk a méreteket. Keressünk kicsi vagy nagy állatokat, számoljuk meg őket. A kártyákon három vagy négy különböző méret található. Különböztesd meg őket!

Mennyi? Az állatok segítségével gyakorolhatjuk a számokat is. Minden kártya maximum húsz állatot tartalmaz. Minden számból négy darab van és mindegyik különböző állat és szín kombinációval van ellátva. Számoljatok együtt!

Milyen állat? Az lapok segítségével megismerhetünk tizenhárom fajta különböző állatot. Az nyer, aki több állatot tud megnevezni és így több lapot gyűjt.

Milyen szín? A lapok színei segítségével a különböző színeket is tudjuk gyakorolni. Összesen nyolc színt rejtenek a lapok. Nevezd meg őket!

Csapj le rá! Ezt a komplexebb játékot több gyerekkel is játszhatjuk. A lapokat kiterítjük az asztalra úgy, hogy mindegyik jól látszódjon. Az asztalon látható állat és szín kombinációkból, mond egyet, melyre a játékosoknak le kell csapni. Aki hamarabb lecsap a kártyára az magához veszi. A játék addig tart amíg az összes lap el nem fogy az asztalról. Az győz, aki a legtöbb lapot gyűjti a játék során.