BolygóZOO KIDS

Nincs raktáron Hamarosan

A BolygóZOO KIDS egy egyedülálló összetett fejlesztő kártyajáték. A pakliban minden kártyának két oldala van. A doboz 60 db kártyalapot tartalmaz.

A játék fehér oldala a memóriát, szenzomotoros- (mozgás és érzékelés), logikai- és koncentrációs képességeket fejleszt. Továbbá a jobb és bal irányokat, valamint az állatok neveit gyakorolhatja vele a gyermek. A játék elején két paklira osztják a játékosok a paklit. A kulcslap segítségével a hiányzó állat nevét kell megmondani. Helyes válasz esetén a dobópakliba helyezzük a lapunkat. Az nyer, akinek hamarabb elfogynak alapjai.

A színes oldalon a gyermek a színekkel valamint, különböző állatokkal ismerkedhet meg. Továbbá a kártyán többféle pozícióban elhelyezett állatokkal a négy irány, illetve a számolás gyakorlását is segíti.

0 Ft

Ajánlott játékmenetek:

Melyik irány? A pakli színes oldala. A különböző irányba néző állatok segítségével a kettő vagy négy irányt gyakorolhatjuk.

Kisebb vagy nagyobb? A különböző méretű állatok segítségével gyakorolhatjuk a méreteket. Keressünk kicsi vagy nagy állatokat. A kártyákon három vagy négy különböző méret található. Különböztesd meg őket!

Mennyi? Az állatok segítségével gyakorolhatjuk a számokat is. A kártyák maximum húsz állatot tartalmaznak. Minden számból négy darab van, mindegyik különböző állat és szín kombinációval van ellátva. Számoljatok együtt!

Milyen állat? Az lapok segítségével megismerhetünk tizenhárom fajta különböző állatot. Az nyer, aki több állatot tud megnevezni és így több lapot gyűjt.

Milyen szín? A lapok színei segítségével a különböző színeket is tudjuk gyakorolni. Összesen nyolc színt rejtenek a lapok. Nevezd meg őket!

Csapj le rá! Ezt a komplexebb játékot több gyerekkel is játszhatjuk. A pakliban található állat és szín kombinációkból, mondunk egyet le kell csapni rá. Aki lecsap a kártyára az magához veszi. Az győz, aki a legtöbb lapot gyűjti.

A játékmenetben leírtaktól eltérően az elején egyszerűsíthetjük is kevesebb lap vagy feladattal. A későbbiekben pedig bonyolíthatjuk egymással kombinálva is. A játék használatához felnőtt felügyelete szükséges! Ajánlott 4 éves kortól.